wtorek, 15 października 2013

Produkty, dzięki którym będziesz wyglądać młodo i pięknie!


Nadeszła jesień... po lecie Twoja skóra może czuć się odwodniona i spragniona odpoczynku i ... odmłodzenia. Zapoznaj się z listą produktów, które pomogą Ci wyglądać świetnie i mieć dobre samopoczucie przez cały rok!




  • AWOKADO DODA BLASKU

Owoce awokado jedzone lub używane jako maska na twarz są sekretem piękna skóry. Jedzone regularnie dodają blasku naszej cerze. Ze względu na dużą zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, które naturalnie występują w komórkach skóry, mogą pomóc w utrzymaniu gładkiej cery. Ponadto tłuszcze zawarte w owocach awokado zmniejszają uszkodzenia słoneczne skóry oraz plamy starcze.
  • BRUKSELKA - SPALACZ TŁUSZCZU

Większość osób krzywi się na samą myśl o zjedzeniu brukselki, ale naprawdę warto wprowadzić to warzywo do swojego jadłospisu.Naukowcy z Tajwanu w 2011r. udowodnili, że myszy, których dieta obfitowała w tłuszcze miały zmniejszoną wagę oraz zdolność do gromadzenia tłuszczu, jeśli w ich diecie wprowadzono 3-indolykarbinol - związek występujący w dużych ilościach w brukselce.Związek ten zwiększa produkcję adiponektyny - hormonu odpowiedzialnego za spalanie tłuszczu jako paliwa. Brukselka więc jest warzywem spalającym tkankę tłuszczową!
  • PAPRYKA


Papryka ma prawie 5,5 razy więcej witaminy C niż pomarańcze (341 vs 63 mg/100g). Witamina C jest niezbędna do produkcji kolagenu, który nadaje skórze elastyczność i wytrzymałość. Walczy również z wolnymi rodnikami, które postarzają skórę i nadaje jej jędrność.

  • BURACZKI NA DETOKS


Buraki zawierają związki (antocyjany), które pomagają zmniejszyć powstawanie zmarszczek i hamują przebarwienia. Poza tym, buraczki stymulują układ limfatyczny i usuwają odpasy z naszych komórek, co zmniejsza znacznie uczucie "zmęczonej skóry". Innymi słowy - dodają skórze blasku! Dzieje się tak, ponieważ buraczki zwiększają zdolność przenoszenia tlenu we krwi, który rozjaśnia skórę. Są nawet dowody naukowe, którą potwierdzają że jedzenie buraczków ma działanie antycellulitowe - warzywa te wzmacniają wewnętrzne warstwy skóry.

Źródło artykułu: www.livestrong.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz