Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z czerwiec, 2012

Chcesz być bardziej najedzony? Dodaj migdały do swojego menu!

W jednym z najnowszych badań opublikowanych w czasopiśmie Journal of Nutrition and Metabolism, wykazano że dodanie migdałów do śniadania nie tylko znacząco zmniejsza stężenie glukozy we krwi, ale również powoduje, że czujemy większą sytość, nawet po obiedzie. Profesor Richard Mattes oraz jego zespół naukowców z Uniwersytetu Purdue w Stanach Zjednoczonych, udowodnili, że dodanie migdałów do śniadania, powoduje że jemy spontanicznie mniej w innych porach dnia. Jest ot bardzo ważne odkrycie w dietetyce. Umiarkowane spożycie migdałów nie powoduje wzrostu wagi, a może wręcz stymulować odchudzanie, poprzez zwiększenie uczucia sytości po posiłku. Co w migdałach wpływa na ich dietetyczne właściwości? Ten smaczny smakołyk ma w sobie prawdziwą, odżywczą moc! Migdały są świetnym źródłem białka, wapnia, witaminy E oraz argininy. Arginina to aminokwas, który warunkuje prawidłowy przepływ krwi. To z kolei wpływa na właściwe dotlenienie oraz funkcjonowanie wszystkich narządów naszego organiz